Hartmassage apparaat ‘Lucas’ uit ambulance gestolen door feestgangers

04/04

Stockfoto ter illustratie

Utrecht – In de nacht van vrijdag op zaterdag is een hartmassage apparaat, de ‘Lucas’, gestolen uit een ambulance. De ambulancemedewerkers waren ter plaatse bij een onwel melding in een studentencomplex.

De ambulancemedewerkers waren in een woning met een patiënt bezig, maar hadden de achterklep open laten staan. Eenmaal op hun post merkte ze dat de Lucas gestolen was en namen contact op met de politie. Agenten gingen samen met de ambulancemedewerkers op zoek maar liep op niets uit. Eenmaal terug bij de ambulance stond de ‘Lucas’ er ineens weer. De wijkagent reageert op social media; “Ten eerste om in deze tijd een feestje te houden is al echt onbegrijpelijk en asociaal, maar dan kennelijk als “grap” iets uit de auto te stelen, is buiten proporties.De ‘Lucas’ wordt gebruikt bij reanimaties om het hart te masseren! Het zal jouw geliefde of naaste zijn die gereanimeerd moet worden”.

De dader is niet bekend, maar die mag zich achter de oren krabben over wat hij een ander had kunnen aandoen sluit de wijkagent zijn bericht mee af.