Twee tieners aangehouden voor poging plofkraak

Utrecht – Dinsdagochtend 18 februari vroeg konden verdachten van 16 en 17 jaar worden aangehouden voor een poging plofkraak aan het Smaragdplein in Utrecht dankzij alerte getuigen en hardlopende agenten.

Dinsdagochtend 18 februari, rond drie uur, komen er meldingen binnen van getuigen die zien hoe twee personen bezig zijn in te breken in een winkel aan het Smaragdplein in Utrecht. Politieagenten zijn een paar minuten later ter plaatse en zien hoe de twee verdachten het op een lopen zetten. Beiden kunnen na het trekken van een sprintje door de politieagenten worden aangehouden.

Dinsdagochtend vroeg, rond drie uur, komen er meldingen binnen van getuigen die zien en hoe twee personen bezig zijn in te breken in een winkel aan het Smaragdplein in Utrecht. Politieagenten zijn een paar minuten later ter plaatse en zien hoe de twee verdachten het op een lopen zetten. Beiden kunnen na het trekken van een sprintje door de politieagenten worden aangehouden.

In het pand wordt een voorwerp aangetroffen dat op een explosief lijkt. Daarom wordt de Explosieve Opruimingsdienst ingezet. Het blijkt daadwerkelijk om een explosief te gaan dat door de EOD onschadelijk is gemaakt.

De verdachten zijn twee jongens van 16 en 17 jaar uit Utrecht.