Getuigen gezocht: Twee woningen ontruimd na poging plofkraak

UTRECHT – De politie is op zoek naar getuigen van een poging plofkraak aan de Valetonlaan in Utrecht. Daar werd in de nacht van 13 op 14 november rond 03.00 uur geprobeerd een pinautomaat uit de muur geblazen. Niet ontplofte explosieven werden bij de pinautomaat aangetroffen.

De hulpdiensten waren snel aanwezig. Twee woningen werden ontruimd. Het team explosieven verkenning (TEV) van de politie en ook de explosieven opruimingsdienst (EOD) kwamen ter plaatse. Het explosief is meegenomen door de EOD. Door de technische recherche werd onderzoek verricht. Daaruit kwam het beeld naar voren dat bij de poging twee daders aanwezig waren. De twee mannen vluchtten op een scooter.

Getuigen

De politie doet verder onderzoek en daarbij zijn we dringend op zoek naar getuigen. Iedereen die iets gezien heeft of mogelijk iets weet dat ermee te maken heeft, kan contact opnemen met 0900-8844, of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.