14-jarige jongen uit Gouda beroofd onder bedreiging van stroomstootwapen

2018-04-14 16:22:32

Utrecht – Vrijdagavond 13 april werd bij de Sowetobrug een jongen beroofd van zijn telefoon. De politie zoekt getuigen.

Rond 18.45 uur vond de beroving plaats. Een 14-jarige jongen uit Gouda werd onder bedreiging van een stroomstootwapen beroofd van zijn telefoon. De dader ging er vervolgens op de fiets vandoor in de richting van de Admiraal Helfrichlaan. Het slachtoffer kon een automobilist aanspreken die de politie inschakelde. In de omgeving zochten agenten. Ook werd een Burgernetactie gestart. Dit leidde niet naar een verdachte.

Signalement
Het gaat om een jongen rond de 14/15 jaar oud met een licht getint uiterlijk. Hij is tussen de 1.70 en 1.75 meter lang en heeft zwart haar en bruine ogen. Hij droeg een zwarte jas, een grijze trainingsbroek van het merk Adidas en hij had een zwarte pet op. Hij reed op een grijze mannenfiets met terugtraprem en een dubbele standaard.

Getuigen en/of mensen die meer informatie hebben, wordt verzocht contact op te nemen met de recherche in Utrecht Stad via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Lokaal nieuws

Verdachte straatroof Berenkuil Utrecht aangehouden

Utrecht - De politie heeft een 17-jarige verdachte van een straatroof aangehouden. Dit omdat het slachtoffer het kenteken van de scooter had onthouden en een goed signalement van de verdachte wist te geven. Een 16-jarige jongen fietst vrijdagmiddag 14 december om 14.35 uur door een fietstunnel onder de Berekuil in Utrecht als hij door twee jongens op een scooter gedwongen wordt te stoppen. Hij wordt geslagen en bedreigd en gedwongen zijn geld en telefoon af te geven. Er komt gelukkig iemand aanfietsen en daarom begint het slachtoffer te schreeuwen. Met succes, want de verdachten gaan er vandoor in de richting van Zeist. Het 16-jarige slachtoffer heeft de tegenwoordigheid van geest om zowel het kenteken van de scooter te onthouden als het signalement van de verdachten. Meerdere politie-eenheden gaan op zoek naar de scooter. Ondertussen wordt aan de hand van het kenteken de kentekenhouder achterhaald, een 17-jarige jongen uit Zeist. De jongen blijkt ook te voldoen aan het gegeven signalement. Hij wordt enige tijd later in Zeist aangehouden. De jongen is inmiddels weer naar huis gestuurd met een dagvaarding. Hij mag zich op een later tijdstip voor de rechter verantwoorden. Naar de tweede verdachte wordt nog gezocht. Weet u meer over zijn identiteit neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

Lees verder...
Grote controle bij 17 bedrijven op bedrijventerrein Overvecht

Utrecht - Vandaag controleren de gemeente Utrecht, Belastingdienst, Douane en politie zeventien bedrijven op het bedrijventerrein Nieuw Overvecht. Op basis van verschillende meldingen en onderzoeksinformatie hebben politie en gemeente het vermoeden dat sommige bedrijven criminele activiteiten mogelijk maken. Bij deze bedrijven controleren we of er wordt gewerkt volgens het bestemmingsplan en de vergunningen, en of de ondernemers de belastingregels naleven. Als bij de controle iets wordt gevonden dat aanleiding geeft tot een verdenking van strafbare feiten dan stelt de politie een vervolgonderzoek in. Door de samenwerking ontstaat een vollediger beeld van wat zich in een onderneming afspeelt en kan de overheid slagvaardiger optreden. De overheid wil met deze actie de leefbaarheid en de veiligheid op het bedrijventerrein Nieuw Overvecht verbeteren en ondermijning tegengaan. Ondermijning Criminelen maken misbruik van legale bedrijven, voorzieningen en instanties om hun illegale praktijken mogelijk te maken. Dit noemen we ondermijning. Door ondermijning gezamenlijk aan te pakken, kunnen we naast strafrechtelijk vervolgen bijvoorbeeld ook illegaal verkregen vermogen afpakken, panden sluiten en huurcontracten opzeggen. Zo maken we wijken en buurten – en ook dit bedrijventerrein – weer veiliger. Wat kunt u doen? Uw informatie kan heel waardevol zijn. Meld zaken die volgens u niet in orde zijn bij gemeente of politie. Bel 0900-8844 als u informatie heeft voor de politie, een vraag heeft of contact wil met uw wijkagent. Melden en uploaden van foto’s of filmpjes kan ook op www.politie.nl. Bel 112 als elke seconde telt.

Lees verder...
Eindelijk heterdaad aanhouding autobrand

Utrecht - Dinsdagavond 27 november 2018 heeft de politie dankzij een snelle melding met duidelijk signalement een 17-jarige jongen op heterdaad aangehouden voor auto brandstichting. Rond 21.30 uur belde een getuige via 112 door dat er een auto in brand was gestoken op de Peltlaan in Utrecht. De getuige gaf direct een duidelijk signalement door van de kleding van de jongen, de kleurstelling van de scooter en de rijrichting. Meerdere agenten konden daardoor gericht op zoek gaan naar deze verdachte. Zij zagen hem kort daarna over de Van Heuven Goedhartlaan rijden en hielden hem staande op de Trumanlaan. Scooter en signalement kwam overeen met de getuigenverklaring en met de beelden die cameratoezicht inmiddels had van de verdachte, kort na de brandstichting. De jongen (17 jaar, uit Utrecht) werd daarom direct aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Aan de kleding en scooter wordt sporenonderzoek verricht. Ook de uitgebrande auto wordt onderzocht op sporen. Help autobranden voorkomen Ondanks alle inspanningen van politie en partners zoals de gemeente om autobranden te voorkomen en daders aan te houden, is de hulp van getuigen essentieel. Dat blijkt ook uit deze alerte actie van de getuige, die we heel hartelijk danken voor diens optreden. Ziet u zelf een verdachte situatie rond een auto? Aarzel niet en bel direct 112. Met een snelle melding met duidelijk signalement en rijrichting, vergroten we de kans op meer aanhoudingen. Wat is een verdachte situatie autobrand? Bij een auto brandstichting kan de brand direct oplaaien, maar het kan ook wat langer duren voor de brand zichtbaar is. Bij sommige autobranden is een knal te horen, maar dit niet altijd zo. Hoe herken je of iemand op het punt staat een auto in brand te steken? Een autoruit inslaan en iets brandbaars naar binnen gooien, is een vrij duidelijk situatie. Ook langs een auto lopen en een gooibeweging naar de auto maken, kan het begin van brandstichting zijn. Dan wordt er iets brandbaars onder de auto gegooid. Knielen bij een autowiel is ook verdacht. Op het wiel kan iets brandbaars gelegd worden. Ook de voorbereiding van autobrandstichting kan merkbaar zijn. De aankoop van bijvoorbeeld een jerrycan brandstof of een opvallende hoeveelheid spiritus, aanmaakblokjes of ander brandbaar materiaal kan verdacht zijn. Daarom vragen wij ook bemande tankstations om opvallende aankopen aan ons te melden. Bel bij een verdachte situatie altijd 112 We willen verdachten aanhouden voordat zij kunnen toeslaan, of hen op heterdaad kunnen aanhouden. Als u een verdachte situatie ziet, is het dus cruciaal om direct actie te ondernemen. Bel 112 en doe direct melding. Probeer het signalement van de verdachte persoon te onthouden, de richting waarin hij of zij weggaat en kenmerken van het voertuig dat eventueel gebruikt wordt.

Lees verder...
Onderzoek schietincident Utrecht, getuigen gezocht

Utrecht - De politie is een onderzoek gestart naar een schietincident aan de Alexander de Grotelaan in Utrecht. In verband met dat onderzoek vraagt de politie getuigen zich te melden. Op zondagavond 11 november om 19.25 uur werd een 24-jarige man uit Utrecht beschoten aan de Alexander de Grotelaan. Hierbij raakte de man gewond. Hij is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een onderzoek ingesteld en vraagt getuigen zich te melden. Dat kan via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl

Lees verder...
Zes aanhoudingen en grote partij nep merkkleding in beslag genomen

Driebergen, Utrecht - De politie heeft in een onderzoek naar de handel in nep merkkleding afgelopen weekend in Utrecht zes mannen aangehouden. Het zijn vier inwoners uit Utrecht van 21, 33, 50 en 53 jaar oud en twee Rotterdammers van 40 en 23 jaar. In een bestelbus en een pand op een bedrijventerrein in Utrecht is een grote partij nep merkkleding in beslag genomen. De totale waarde van de partij wordt op ongeveer 200.000 euro geschat. Zaterdag 2 november controleerden medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid een bestelbus op de Stadsbaan in Leidsche Rijn. Bij controle van de voorschriften van de Wet Vervoer Goederen bleek dat bus een grote partij kleding vervoerde. De chauffeur van de bus, een 40-jarige Rotterdammer, kon geen pakbonnen, vervoersbewijzen of andere documenten overleggen. Bij controle van de kleding kregen de agenten de indruk dat hier een partij nep merkkleding betrof. De bestuurder en zijn bijrijder, een 23-jarige man uit Rotterdam werden aangehouden en de bus en kleding in beslag genomen. Door een deskundige IE Fraude van de politie-eenheid Den Haag is vastgesteld dat het inderdaad allemaal nep merkkleding betrof. Thuisadres Op zondag 3 november hield de politie bij een opslagloods op een bedrijventerrein in Utrecht een 33-jarige inwoner aan voor betrokkenheid bij de handel in nep merkkleding. In de loods is een grote hoeveelheid nep merkkleding aangetroffen. Alles is in beslag genomen. Bij de verdachte zijn een aantal telefoons, bijna vierduizend euro in contanten en zijn auto in beslag genomen. Even later werden op het thuisadres van de verdachte nog eens drie mannen uit Utrecht aangehouden. Zij waren bezig dozen afkomstig uit het huis in twee personenauto’s te laden. Ook in deze dozen zat zoals de deskundige vaststelde, nep merkkleding. Deze kleding en ook nog eens een aantal dozen in het huis werden in beslag genomen. Volksgezondheid Alle verdachten zijn na verhoor op vrije voeten gesteld. De politie stelt een nader onderzoek in naar de handel en de herkomst van de kleding in. Alle merkhouders zoals Philipp Plein, Dolce & Gabanna en Dsquerd doen aangifte van inbruik op het merkenrecht. De goederen kunnen in sommige gevallen, door gebruik van verkeerde lijm of verfsoorten, ook schadelijk voor de volksgezondheid zijn.

Lees verder...
Bekijk al het
lokale nieuws
Tips banner

Landelijk nieuws

Overval op woning

Haarlem - Op woensdagmorgen werden de bewoners van een pand aan de Allanstraat in Haarlem overvallen. Bij de overval raakte niemand gewond. Omstreeks 03.40 uur verschenen vier personen bij de woning. Nadat zij de voordeur hadden geforceerd gingen zij de woning binnen. In de woning werden de drie bewoners wakker. Toen zij gingen kijken wat er aan de hand was, werden zij bedreigd met wapens. Nadat de overvallers waardevolle goederen hadden buitgemaakt, gingen zij er lopen vandoor. De politie stelt een nader onderzoek in.

Lees verder...
Inval op bedrijventerrein

Almere - Op maandag 17 december viel politieteam Almere Buiten op drie adressen op bedrijventerrein Buitenvaart en Poldervlak binnen. Aanleiding voor de inval was het vermoeden dat de eigenaar van de panden banden zou hebben met illegale hennepteelt. In het woonhuis en in twee bedrijfspanden, die onderdeel uitmaakten van de actie, trof het team onder andere een grote hoeveelheid contant geld aan, materiaal dat gebruikt wordt bij het vervaardigen van soft- en harddrugs, amfetaminen en een lab voor de productie van amfetamine aan. Een 51-jarige man uit Almere is bij de actie aangehouden. Hij wordt donderdag voorgeleid voor de rechter-commissaris. Ondermijning Ondermijning Wanneer onderwereld en bovenwereld verweven raken, spreken we van ondermijning. In dit geval werden bedrijfspanden in de bovenwereld gebruikt voor drugsgerelateerde zaken. Voor omwonenden leveren hennepkwekerijen en drugslabs gevaarlijke situaties op - denk hierbij aan explosiegevaar en brandgevaar.

Lees verder...
Hulpdiensten massaal gealarmeerd voor brand Woonzorgcentrum

Nijmegen - Woensdagochtend zijn de hulpdiensten rond 5:30 massaal gealarmeerd voor een brand in Woonzorgcentrum De Vlechting in de Zwanenveld. De brand woedde in een appartement op de derde verdieping van het appartementencomplex. Twee werknemers hebben bij constatering van de brand direct de brandweer gealarmeerd en personen uit het pand gehaald. Bij de brand kwam veel rookontwikkeling vrij. Gezien het een zorgcentrum betreft waarbij een groot deel van de bewoners niet mobiel is was er besloten om groot op te schalen. Brandweer en ambulancepersoneel hielpen om bewoners vanaf de derde verdieping naar beneden te halen. Andere bewoners werden elders in het pand, waar het veilig was, opgevangen. Er zijn acht bewoners ter controle per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De Veiligheidsregio meldde rond 7:00 dat de brand was geblust. Rond 8:00 was de complete inzet afgehandeld en konden de hulpdiensten weer terug naar de kazerne. Burgemeester Bruls is ook ter plaatse gekomen en hij sprak vol lof over de snelle en goede inzet van de medewerkers en de hulpdiensten. Er wordt onderzoek gedaan naar het ontstaan van de brand, vermoedelijk is de brand ontstaan in een kerstboom. De ZZG Groep zorgt voor opvang binnen hun organisatie voor de mensen die niet terug kunnen naar hun woning. Wanneer zij terug kunnen keren naar hun appartement is niet bekend. De organisatie informeert familieleden van de getroffenen.

Lees verder...
Metro's Hoekse Lijn gaan pas eind maart rijden

De Hoeke Lijn is voor de zoveelste keer vertraagd. In het gunstige geval kunnen reizigers pas eind maart gebruik maken van de metrolijn. Deze grens was eerst bij eind februari gelegd. Dat blijkt uit een voortgangsrapportage van het Rotterdamse bestuurscollege. Oorzaak van de vertraging is dat de benodigde software nog niet is geleverd. Dit zou afgelopen maandag gebeurd moeten zijn, maar de leverancier liet dit afweten. Mocht het lukken om de lijn eind maart in gebruik te nemen, dan wordt de metro al binnen enkele dagen weer buiten gebruik gesteld vanwege de plaatsing van een tunneldek voor de Blankenburgverbinding. De buitendienststelling van de lijn, die rond 13 april plaats moet vinden, gaat volgens de bouwers van de Blankenburgverbinding zeker meerdere dagen duren. Aldus de WOS

Lees verder...
Sneeuwvrij dak leidt naar hennepkwekerij Horstacker

Nijmegen - De politie heeft vanmiddag een hennepkwekerij aangetroffen in de Horstacker. De kwekerij werd ontdekt doordat de woning afgelopen weekend een sneeuwvrij dak had. De wijkagent kreeg gisteren een tip dat er mogelijk een hennepkwekerij in de Horstacker zou zijn. Na de sneeuwval van afgelopen zondag was het dak van de bovenwoning sneeuwvrij. Toen agenten vandaag in de woning gingen kijken, troffen zij een in werking zijnde hennepkwekerij. In de kwekerij stonden 462 planten. Een deel van de oogst hing al te drogen. Er was sprake van diefstal van stroom voor de kwekerij. Hierdoor was een brandgevaarlijke situatie ontstaan. Een gespecialiseerd bedrijf heeft de kwekerij ontmanteld en de planten vernietigd. De politie laat weten dat Portaal de huurder uit de woning zal zetten. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. Bron: Lars Schwachöfer / Nieuws uit Nijmegen

Lees verder...
Bekijk al het
landelijke nieuws