Getuigen gezocht van man die uit auto springt

2018-01-12 23:57:02

Utrecht – De politie zoekt getuigen van een incident, waarbij een man uit een rijdende auto is gesprongen. Hij werd gewond aangetroffen bij de Kenaustraat.

Op dinsdagavond 9 januari werden agenten naar de Kenaustraat gestuurd voor een man die gewond was aan zijn hoofd en armen, omdat hij uit een rijdende auto was gesprongen. Dit gebeurde nadat hij om onduidelijke reden tegen zijn wil was meegenomen. De man kon niet vertellen waar hij precies uit de auto was gesprongen, maar onderzoek wees uit dat dit rond 20.00 uur bij de Marnixlaan gebeurd zou moeten zijn, vermoedelijk ter hoogte van de rotonde met de Royaars van den Hamkade. De verdachten gingen er vervolgens vandoor in de auto, een grijze Opel Zafira. Het slachtoffer werd per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

Getuigen gezocht

Op het moment van springen reden er andere auto’s achter de auto waar het slachtoffer uit kwam. De politie vermoedt daarom dat meerdere mensen het incident hebben gezien. Bent u getuige geweest of kunt u ons van informatie voorzien die kan helpen bij het onderzoek, bel dan met de recherche in Utrecht op 0900-8844 of maak gebruik van onderstaand tipformulier. U kunt zich ook anoniem melden via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.

Lokaal nieuws

16-jarige aangehouden voor mishandeling Marco Pololaan

Utrecht - Op zondagmiddag 14 oktober werd een 28-jarige man mishandeld door drie jongens op de Marco Pololaan. De man raakte onder andere gewond aan zijn gezicht, benen en armen. De politie heeft vrijdag 19 oktober een verdachte aangehouden, meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. Rond 16.15 uur liep de 28-jarige man over de Marco Pololaan, toen hij werd nageroepen door een groep van drie jongens. Het slachtoffer ontweek hen in eerste instantie, maar even later werd hij toch omringd door de verdachten. Hij werd geslagen en viel op de grond, waarna hij werd geschopt door de drie. Hierna vluchtten zij weg in de richting van de Bartolomeo Diazlaan. Politieonderzoek leidde naar de verdachte, die vrijdag aangehouden is. Het gaat om een 16-jarige Utrechter. Hij is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Lees verder...
17-jarige meisje neergestoken

Utrecht - Een 17-jarig meisje is maandagmiddag met een steekwond aangetroffen op de Livingstonelaan. Kort daarna heeft de politie een 18-jarige man uit Utrecht aangehouden. Rond 16.15 uur zagen voorbijgangers het gewonde meisje zitten op de Livingstonelaan en alarmeerden de hulpverlening. Ze was aanspreekbaar en vertelde dat zij in het Park Transwijk was neergestoken door een voor haar bekende man. Deze man is kort daarop aangehouden. Het meisje is vervoerd naar het ziekenhuis. De politie doet onderzoek naar de aanleiding van dit steekincident. Bent u getuige geweest? Neem dan contact op met de recherche via 0900-8844. Wilt u liever anoniem informatie geven, belt u dan met Meld Misdaad Anoniem.

Lees verder...
Overval Haroekoeplein Utrecht: politie zoekt getuigen

Utrecht - Op donderdagmorgen 27 september werd een overval gepleegd op een winkel aan het Haroekoeplein in Utrecht. De verdachte dreigde hierbij met een steekwapen. Er vielen geen gewonden. De politie is op zoek naar getuigen. De verdachte kwam rond half tien een winkel aan het Haroekoeplein binnen. Toen de man bij de kassa kwam trok hij een steekwapen en bedreigde de kassamedewerkster. De overvaller maakte een geldbedrag buit. Ondanks een zoekactie en de BURGERNET-actie werd de verdachte niet aangetroffen. Inmiddels heeft er een buurtonderzoek plaatsgevonden en zijn er getuigen gehoord. De recherche onderzoekt de camerabeelden uit de winkel. Signalement De politie zoekt een donkergetinte man. Hij had een witte jas aan met capuchon en droeg een blauwe spijkerbroek met gat ter hoogte van de knie. De man had een onverzorgd uiterlijk. Uw tip! De recherche is op zoek naar getuigen van deze overval. Was u die bewuste ochtend aan het winkelen en heeft u de man gezien? Of misschien woont u in de buurt van de winkel en heeft u camerabeelden? Misschien heeft u zelfs een foto of video gemaakt van de overvaller in de winkel. Alles helpt. Heeft u informatie? Neemt u dan contact met ons op via nummer 0900-8844. Melden kan ook anoniem via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.

Lees verder...
Tweejarige jongen overleden na val uit woning

Utrecht - Aan de Gasperilaan in Utrecht is op zondag 2 september een tweejarige jongen ernstig gewond geraakt nadat hij uit een woning was gevallen. De jongen werd na de val met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Daar is hij dezelfde middag overleden. Op zondagmiddag rond 13.45 uur kreeg de politie een melding over het incident. Hulpdiensten waren snel ter plaatse. Ook een traumahelikopter kwam ter plaatse om hulp te verlenen. Het slachtoffer werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Later op de middag is hij daar overleden. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het incident. Daaruit is duidelijk geworden dat het gaat om een ongeval en dat niets wijst op een misdrijf. Voor omstanders en getuigen van het incident is slachtofferhulp beschikbaar. Zij kunnen een beroep doen op Bureau Slachtofferhulp via 0900-0101.

Lees verder...
Politie houdt man aan na steekincident

Utrecht - Woensdagavond 15 augustus, raakte een 43-jarige man gewond, nadat hij was gestoken met een steekwapen. De politie hield een verdachte aan. Rond 23.35 uur kwam een melding van een steekincident aan het Lucas Bolwerk. Agenten gingen erheen en troffen een gewonde man aan. Hij bleek letsel aan zijn hoofd te hebben en werd door ambulancemederwerkers meegenomen naar een ziekenhuis. Getuigen vertelden dat aan het steekincident een vechtpartij vooraf was gegaan. De verdachte was gevlucht in de richting van de Nobelstraat op een brommer, vermoedelijk van het merk Tomos. Op de Nobelstraat werd even later een man op een brommer gezien, wiens signalement overeen kwam met die van de verdachte. De 37-jarige man uit Rotterdam bleek gesignaleerd te staan voor twee andere feiten en Agenten hielden hem aan. De politie onderzoekt of hij betrokken is geweest bij de steekpartij. Getuige geweest? Als u iets heeft gezien van de steekpartij en u nog niet met de politie heeft gesproken, verzoek wij u contact op te nemen via 0900-8844. Anoniem melden kan via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.

Lees verder...
Bekijk al het
lokale nieuws
Tips banner

Landelijk nieuws

Dode na woningbrand in Didam

Didam - In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft er een woningbrand plaatsgevonden aan de Schoolstraat in Didam. Hierbij is een 88-jarige man om het leven gekomen. De echtgenote kon van de man kon door een buurman uit de woning worden gehaald, zij had veel rook ingeademd en is door ambulancepersoneel onderzocht. De brand in de woning van het appartementencomplex brak rond 2:00 uit. De brandweer heeft 21 appartementen ontruimd in het seniorencomplex meldt de Veiligheidsregio. De bewoners, welke op leeftijd zijn, zijn opgevangen in een café en zalencentrum. De verwachting is dat de bewoners in de nacht niet meer terug kunnen naar hun woning. De brandweer verwacht dat zaterdag een deel van de bewoners weer hun woning in zouden kunnen. De politie is een onderzoek gestart naar de toedracht.

Lees verder...
Nieuwe sms ‘Rabobank’

Landelijk - Er worden weer sms’jes verstuurd uit naam van de Rabobank. Volgens de sms zou de bankpas van de ontvanger ‘geskimmed’ zijn. De bankgegevens zouden daarmee in handen van criminelen zijn gevallen. Daarom moet de bankpas snel vervangen worden via de meegestuurde link. De link leidt echter naar een nep-website. Wie daar inlogt, geeft de inloggegevens weg aan oplichters. Zij hebben dan vrij spel in uw online bankomgeving. Advies Ontvangt u een sms van uw bank? Negeer deze dan. De bank stuurt geen sms’jes over belangrijke bankzaken. Mocht u toch twijfelen, bel dan met uw bank. Zoek het telefoonnummer op via de echte website van de bank. Bron: Fraudehelpdesk

Lees verder...
Update: verdachten aangehouden voor beroving 82-jarige vrouw

Amersfoort - Aan het Donizettipad in Amersfoort is op 15 september op klaarlichte dag een 82-jarige vrouw beroofd van haar tas. De vrouw liep met haar rollator over straat toen ze plotseling een harde duw kreeg in haar rug. De vrouw kwam daarbij ten val. De politie is op zoek naar getuigen van de beroving. Het 82-jarige slachtoffer maakte zaterdagmiddag 15 september rond 13.30 uur een wandeling over het Donizettipad. De vrouw liep met een rollator en had in haar mandje haar tasje liggen. Plotseling voelde de vrouw een harde duw in haar rug. Ze viel naar voren en kwam met haar rollator op de grond terecht. Daarbij kwam de vrouw met haar hoofd op de grond terecht. Toen de vrouw overeind kwam waren de verdachten al met haar spullen verdwenen. De politie komt graag in contact met getuigen. Tips doorgeven kan via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000. Ook kan gebruik worden gemaakt van onderstaand meldformulier. Update: Verdachten aangehouden Op woensdag 17 oktober hebben we twee verdachten van een straatroof op een 83-jarige vrouw in Amersfoort geblurd getoond. Naar aanleiding van de uitzending van het regionale opsporingsprogramma Bureau Hengeveld hebben de twee verdachten zich op donderdagavond 18 oktober aan het politiebureau in Amersfoort gemeld. Het gaat om twee minderjarige jongens uit Amersfoort. De recherche zet het onderzoek in deze zaak voort.

Lees verder...
Drie gewonden bij steekincident

Heerlen - In een woning aan de Rubensstraat zijn zaterdagmorgen rond 3.00 uur twee gewonden gevallen bij een steekincident. Een man en een vrouw zijn met ernstige verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Getuigen zagen een auto wegrijden. De politie trof de auto met drie inzittenden op de Ferdinand Bolstraat aan. De drie inzittenden zijn aangehouden. Een van de inzittenden was ook gewond en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De overige twee zijn naar het politiebureau waar zij zijn ingesloten. De politie is een onderzoek gestart in en rond de woning en de auto. Bij de politie waren meldingen binnengekomen dat er ook zou zijn geschoten op straat maar dit is nog niet vastgesteld. De precieze toedracht zal uit onderzoek moeten blijken. De politie komt graag in contact met mensen die meer informatie hebben over deze zaak. Zij kunnen contact opnemen via 0900-8844 of anoniem melden bij M. via 0800-7000.

Lees verder...
Drie inbrekers aangehouden

Hoofddorp - Op vrijdagmorgen hield de politie drie mannen aan op verdenking van een inbraak in een bedrijfspand aan de Graftermeerstraat in Hoofddorp. De verdachten zijn mannen uit Haarlem, Hilversum en Amsterdam van 20, 24 en 25 jaar oud. Omstreeks 04.25 uur kreeg de politie melding dat er werd ingebroken in een horecapand aan de Graftermeerstraat. Drie mannen zouden vanuit de zaak zijn gekomen met de buit en deze in een personenauto hebben gezet. De auto was vervolgens weggereden. De politie ging op onderzoek uit en trof de auto rijdend aan. De bestuurder kreeg een stopteken, maar stopte niet. Hij ging er met hoge snelheid vandoor. Er volgde een achtervolging die eindigde in de Ekamastraat in Haarlem, waar de vluchtauto een doodlopende weg inreed. De inzittenden van de auto sprongen uit de auto en gingen er rennend vandoor, met de politie in hun kielzog. De verdachten werden aangehouden, mede met behulp van de politiehelikopter en politiehond Jimi. In de auto werd de buit teruggevonden.

Lees verder...
Bekijk al het
landelijke nieuws