Wegpiraat de weg kwijt

16/02

Foto: Politie

16/02

Foto: Politie

16/02

Foto: Politie

De bestuurder van één van deze auto’s zag ze even vliegen afgelopen nacht in Vleuten. Hij werd op de hielen gezeten door de politie en “vloog” letterllijk uit de bocht.

Omstreeks 00.55 uur zagen surveillerende collega’s een auto rijden op de Burgemeester Middelweerdbaan. Deze auto viel op vanwege zijn hoge snelheid. De bestuurder van de auto voldeed niet aan het stopteken wat de politie hem gaf. Integendeel, zijn snelheid werd er niet minder om en de lichten van de auto gingen enkele keren uit. In Vleuten ging het goed mis. Een snelheid van 110 kilometer voor de bocht van de Stationstraat en de Burgemeester van der Heidelaan werd de bestuurder “fataal”. Collega’s zagen de auto via paaltjes, een heg en twee geparkeerde auto’s gelanceerd worden. De auto kwam tegen de gevel van een woning tot stilstand.

Wonder boven wonder bleef deze aanrijding beperkt tot materiële schade. De woning en drie auto’s raakten zwaar beschadigd maar niemand raakte gewond. De 19-jarige bestuurder van de auto werd gearresteerd. De auto was van zijn vader en is total-loss. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De man werd vandaag verhoord en verklaarde zich niet bewust geweest te zijn van het stopteken van de politie. Hij had zijn aandacht niet helemaal “bij de weg” omdat hij wat met bedrading in zijn auto aan het doen was.