Vrouw slaat straatrover met schoen

Utrecht – Maandagnacht 25 juli werd een 36-jarige man aangehouden op de Oude Gracht. Hij wordt verdacht van een poging tot straatroof.

Rond 01:00 uur zagen medewerkers van cameratoezicht een poging straatroof op de Lange Elisabethstraat in Utrecht. Een man probeerde een boodschappentas van de fiets van een vrouw te trekken. Cameratoezicht deed direct een melding en agenten gingen erop af. Op het Vredenburg zagen ze de verdachte, maar hij wist te ontkomen. Een korte achtervolging werd ingezet en op de Oude Gracht kon de man worden aangehouden. Na de aanhouding kwam het slachtoffer, een 33-jarige vrouw uit Utrecht, zich melden bij de politie. Het bleek dat het niet gelukt was de tas weg te nemen, omdat de vrouw de straatrover meerdere keren sloeg met haar schoen.

De verdachte, een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd meegenomen naar het bureau voor onderzoek.